Пилотът на Ферари във Формула 1 Шарл Льоклер не вярва, че неговият съотборник Себастиан Фетел има намерение в близко бъдеще да се оттегля от спорта. Според младия монегаск четирикратният световен шампион изглежда по-мотивиран от всякога.

Сезон 2019 дотук дава доста поводи за слухове във връзка с перспективите пред 32-годишния германец. Той все още няма победа след 8 старта и вече изостава много сериозно зад временния лидер Люис Хамилтън (Мерцедес), който се движи към завоюването на 6-о отличие.

Дискусията около бъдещето на Фетел се интензифицира изключително много след Гран При на Канада, когато победата на германеца беше отнета заради 5-секундно наказание.

„Не го виждам да се оттегля скоро. Не мога да говоря от негово име, но ми изглежда по-мотивиран от всякога и работи здраво, за да даде най-доброто в името на отбора”, коментира 21-годишният Льоклер.

„Хубаво е да го гледам как се труди. Мисля, че той се справя много добре с напрежението, защото такова има винаги след толкова много спечелени световни титли. Дори и да го победя този сезон, това не би било причина за него да спре”, добави Льоклер.