Пилотът на Алфа Ромео Кими Райконен не вижда логика и справедливост в действията на стюардите, които наказаха бившия му съотборник Себастиан Фетел в Канада. Според стюардите пилотът на Ферари се е завърнал опасно на пистата, затваряйки Люис Хамилтън, след което го наказаха с 5 секунди, а това му коства победата в състезанието.

"Не искам да влизам в дискусия, но не видях в действията на Себ в Монреал нещо, което е наказуемо. Но някой друг е видял. Когато се връщаш на трасето, се опитваш да не се удариш в стената. Странно е, тъй като в началото на сезона се говореше, че ще се поощрява мъжката борба и битка на пистата, но след това се налагат наказания за това, което не ми харесва", коментира финландецът.

"Всеки пилот иска да има свобода, безусловно всеки има своя предел. Когато пилотът нарочно се опитва да удари своя опонент или прави глупости по пистата, то наказанието е уместно. Но при този случай? Ние сме пилоти, знаем, че битката е жестока, но честна", продължи Кими.

"В определени моменти и завои болидът се държи прекрасно, в други - странно. Сцеплението не е добро ако го съпоставим с болидите на съперниците. Не сме далеч от съперниците ни, но трябва да се постараем, не мога да кажа, че болидът ни е по-слаб от първите състезания, просто съперниците ни решиха проблемите си", коментира още той.

Всичко около Гран При на Франция във Формула 1 (8-ми кръг) от световния шампионат във Формула може да следите в ефира на DIEMA SPORT 2 и PLAY DIEMA XTRA в дните от петък до неделя.