Пилотът на Ферари във Формула 1 Себастиан Фетел реагира на новината за отхвърлената жалба на отбора му във връзка с наказанието, което му бе наложено по време на старта за Голямата награда на Канада. След като германецът научи, че второто му място остава непроменено – както и победата на Люис Хамилтън, звездата на „скудерията” изрази крайно мнение по отношение на действащия в момента правилник.

32-годишният германец не се поколеба да посъветва Формула 1 и Международната федерация по автомобилизъм (ФИА) да изгоря настоящия лист от регулации и да започнат на чисто. Още в Монреал Фетел не беше съгласен с 5-секундното наказание за небезопасно завръщане на пистата и изтласкване на Хамилтън извън нея. Вече почти 2 седмици след случката гледището му не е претърпяло промяна.

Казусът става още по-любопитен, защото в петъчния ден преди Гран При на Франция самият Хамилтън се замеси в идентичен инцидент, макар и в извънсъстезателни условия.

„Всички са виновни. Проблемът е, че ние бяхме наранени по този начин. Този процес стартира преди доста време – „дали е прекосил бялата линия?”, „стъпи ли твърде много на бордюра?”. Нека ни оставят да правим това, което желаем”, заяви Фетел след края на втората свободна тренировка на трасето "Пол Рикар".

„Ако сте недоволни от начина, по който се състезаваме или как пилотираме, тогава постройте различни писти – толкова е просто. Сега имаме писти с линии и бордюри.”

„Както и да е, нещата са такива, каквито са. Има твърде много параграфи. Кое точно трябва да се промени ли? Надявам се просто да изгорят всичко.”

„Какво бих направил сега, когато знам за отказа? Ще се откажа. Поне ще знам, че повече няма да изпадам в подобни беди. Шегувам се, естествено. В действителност просто не ми пука”, добави Фетел.


Насладете се на Гран При на Франция, 8-и кръг от сезон 2019 във Формула 1, чрез преките предавания на свободните тренировки, квалификацията и самото състезание – само в ефира на DIEMA SPORT 2 и онлайн на PLAY DIEMA XTRA!