Карлос Сайнц заяви, че трябва да реши бъдещето си, за да може отново да се фокусира напълно върху представянето си.

Бъдещето на испанеца е под въпрос, откакто беше обявено преди началото на сезона, че Ферари ще привлекат Люис Хамилтън за 2025 година.

Той си е дал време да обмисли опциите си и след силното начало на годината бе свързван с отбори като Ред Бул и Мерцедес. Но тези възможности вече са отпаднали и сега 29-годишният пилот трябва да разглежда по-ниските позиции на решетката, пише Мирър.

Ауди отдавна имат за цел да привлекат испанеца, докато Уилямс наскоро се появиха като кандидат за подписа на Карлос. Ръководителят на отбора Джеймс Ваулс вече публично заяви, че иска да съчетае Сайнц с Алекс Албън за следващия сезон.

Това са основните му две опции и изглежда, че Сайнц е готов да вземе решение в следващите дни и седмици.

„Последното е, че решение ще бъде взето много скоро. Не искам да чакам повече. Мисля, че вече се стига до момент, в който това заема голямо пространство в главата ми от доста седмици и месеци. Време е да взема решение и то ще бъде взето съвсем скоро. Надявам се, скоро ще има за какво да говорим.“

Попитан дали това означава, че вече е взел решение в една или друга посока, той отговори: „Не, това е проблемът. Все още не съм сигурен дали да тръгна в една или друга посока. Все още го обсъждам с моя екип, мислим за различни варианти.“