Пилотът на Ферари Шарл Леклер отрече предположенията, според които от отбора на „черните кончета“ са се спрели точно на Карлос Сайнц за заместник на напускащия Себастиан Фетел в края на годината само защото испанецът се е съгласила да играе ролята на втори пилот.

Льоклер и Фетел бяха оставени от боса на Ферари Матиа Биното да се състезават спокойно през миналата година, което очаквано се превърна в пълен провал за Скудерия, които загубиха доста точки от това.

При преговорите Фетел е отказал категорично ролята на втори пилот и така логично се е стигнало до привличането на Сайнц, но младият монегаск отриче причината за избора да е такава.

„С напускането на Себастиан аз не се превръщам автоматично в пилот номер едно. Нищо не се е променило от миналата година, а и Карлос е много силен пилот и ако досега хората не са го разбрали, ще им стане ясно във Ферари. Ролята му със сигурност няма да е на втори пилот“, заяви Льоклер.

„Със сигурност ще бъде много интересно, когато състезанията започнат. Много съм щастлив точно той да е новият ми съотборник от 2021 година, очаквам да направим много силен екип заедно, но също така да има и голяма борба помежду ни“, каза още той.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.