Президентът на ФИА и бивш спортен директор на Ферари Жан Тод даде своето обяснение защо Себастиан Фетел не спечели титла във Формула 1 със Скудерията. Германецът пристигна в Маранело през 2015 г. с идеята да повтори успеха на своя кумир Михаел Шумахер. Това обаче не се случи. Според Жан Тод който бе шеф на тима в годините, когато Шумахер печелеше, основната причина е в липсата на единство днес. Французинът смята, че в началото на века екипът е бил единен и сплотен и в добри, и в лоши дни, а в последните десетина години не е точно така.

Резултатът, добър или лош, винаги има своето обяснение", заяви Тод.

„Заедно с Михаел – всички заедно – постигнахме толкова голям успех, защото имахме много сплотен, силен екип и се подкрепяхме един друг – повече в трудните моменти, отколкото в добрите дни”, допълни той в интервю за Скай Спортс.

Тод вероятно никога няма да забрави как Михаел заяви, че си тръгва, ако французинът бъде уволнен в края на 1998 г., когато медиите в Италия искаха главата му.

„Лесно е да сме заедно, когато всичко върви добре, но силният моряк си личи в бурното море. Когато се окажехме в буря, всички бяхме заедно в лодката и мисля, че именно това носи разликата.”