Новият пилот на Ферари Карлос Сайнц ще се съсредоточи този сезон върху това да постигне максимално добро представяне за тима на Макларън преди да стане пилот на Ферари. Испанецът сключи двегодишен договор със Скудерията и от 2021 г. ще заеме кокпита до Шарл Льоклер.

„Ако някой ми беше казал, че ще съм пилот на Торо Росо, след това на Рено и Макларън, а година по-късно ще подпиша с Ферари, сигурно щях да припадна”, призна Сайнц.

„Непрекъснато научавам нещо ново за този спорт. F1 винаги изненадва – и с добро, и с лошо – и трябва да си подготвен за всичко. Необходимо е да се съсредоточиш върху нещата, които можеш да контролираш, да дадеш максимума от себе си и да се надяваш всичко да се получи.”

„Разбирам, че има хора, които искат да ме видят в червен екип да се боря за подиуми и победи колкото се може по-бързо, но ми харесва да върша нещата както трябва. Остава ми цял сезон с Макларън и искам да свърша колкото се може по-добра работа с тима. Изключително благодарен съм на отбора, привързан съм към хората там и желанието ми е наистина да приключим на ниво общия си труд. Ще сложа договора с Ферари в чекмеджето и ще мисля само за Макларън при връщането си в Уокинг. Там са безкрайно добри. Всички ме поздравиха, радваха се за мен и това няма да го забравя.”