Пилотът на Ферари - Карлос Сайнц, записа най-добро време в първата свободна тренировка за Гран При на САЩ, втори остана световният шампон Макс Верстапен с Ред Бул, а общо 4 пилоти дебютираха на американското трасе днес.

Сайнц оглави класирането с 1.36,857 минути в най-добрата си обиколка, като Верстапен успя да се доближи до времето му с късна симулация на квалификационна обиколка, но остана на 0,224 секунди.

Много от пилотите ще понесат наказания заради промени по техниката. Серхио Перес, Джоу и Льоклер са само някои от имената, които ще стартират от по-задни позиции в неделя.

Новото предно крило и другите промени по колата на Мерцедес явно се отразяват добре на пилотирането на 7-кратния световен шампион Люис Хамилтн, който завърши трети, на по-малко от половин секунда зад Сайн. Това е и последният сериозен пакет подобрения по колата на Макларън до края на сезона.

Топ 5 допълниха Ланс Строл с Астън Мартин и Серхио Перес с Ред Бул, който ще смени двигател с вътрешно горене и ще получи наказание от 5 места назад на стартовата решетка.

Петима пилоти днес заместваха лидерите в отделните тимове: Робърт Шварцман смени Шарл Леклер във Ферари, Алекс Пало вместо Дениъл Рикардо в Макларн, Логан Сарджънт смени Никола Латифи в Уилямс, Тео Пуршер зае мястото на Валтери Ботас и Антонио Джовинаци, който кара вместо Кевин Магнусен в Хаас.