Автомобилният пилот Роберт Кубица не скри задоволството си от завръщането във Формула 1. Днес полякът, който пострада много сериозно в рали катастрофа през 2011 година, за първи път седна зад волана на болид от най-комерсиалния шампионат в моторните спортове и записа 7-и резултат по време на официалните тестове в Унгария.

С тези две ръце Кубица извървя обратния път до Ф1

„Чувството да се върна в падока е доста добра. Ако трябва да бъда докрай откровен, беше малко неочаквано за мен. През последните два месеца правих тестове с колата на Рено за 2012 година. Това ми даде доста голяма тласък. Някак се надявах да получа шанс да карам болида за 2017-а”, коментира Кубица.

„Мисля, че да имам този шанс по време на официалния тест след Гран При на Унгария, е нещо специално. Наистина го оценявам. Това е една невероятна възможност след тези 6 години. Рено ми дава огромен шанс да пробвам настоящата им кола, затова се чувствам страхотно.”

Хамилтън стиска палци да види Кубица обратно във Ф1

„Със сигурност в началото ще трябва да свикна с всички нови неща и да се постарая да го направя колкото се може по-бързо, но също така и постепенно, без да поемам много рискове. Искам да помогна на отбора да използва деня освен да ми даде шанс, но също така и да остана тук. Знам, че предстоят някои важни тестове. Очаквам ги с нетърпение. Би ми се искало да се насладя на времето си в болида, но също така да накарам отбора да се чувства добре от работата, която съм свършил. Не говоря толкова за времената и бързината, а за отдадеността, която мога да предложа. Ще опитам да бъда пределно концентриран”, каза Кубица.