Трикратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън заяви, че ще следи внимателно изявите на Роберт Кубица по време на тестовете в Унгария тази седмица. Британецът бе откровен в подкрепата си към поляка, когото намира за „природен талант”.

32-годишният Кубица премина и последния тест на Международната федерация по автомобилизъм (ФИА), което значи, че утре наистина ще стъпи на пистата „Хунгароринг” зад волана на болид Рено. Рали катастрофа през 2011 година сериозно увреди дясната ръка на състезателя и до ден днешен той няма пълна свобода  в движението. Това обаче не му попречи с огромна настойчивост през последните години той да се бори за завръщането си във Ф1.

Кубица се спраи с последния тест за връщане във Ф1

„Роберт е един от най-бързите пилоти, срещу когото съм се състезавал”, коментира Хамилтън. „Ако той все още се състезаваше днес, може би щеше да се бори за световната титла, или пък вече щеше да има една на сметката си.”

„Той е необработен, природен талант и за нашия спорт е жалко, че не няма повече като него. Във Формула 1 достигат много добри пилоти. Има и такива от тези на дъното, но не са най-великите.”

Непримиримият Кубица ще тества за Рено

„Наистина се радвам, че той ще участва в теста и ще следя внимателно как се развиват резултатите му. Ще е страхотно, ако той е готов във физическо отношение да се състезава”, добави Хамилтън.