Германският пилот Нико Хюлкенберг се надява, че ще успее да си осигури титулярно място в някой от отборите във Формула 1 през следващия сезон.

33-годишният Хюлкенберг завърши на осмо място в неделното Гран при на Айфел на пистата "Нюрбургринг", след като се наложи да замени в последния момент болния Ланс Строл в тима на "Рейсинг Пойнт". 

Gulliver/GettyImages
89 снимки

По-рано през сезона германецът отново трябваше "на пожар" да влиза в колата на тима, за да замени мексиканеца Серхио Перес, който бе с коронавирус, като тогава отново взе точки и завърши на седмо място на "Силвърстоун" в Гран прито, посветено на 70-ата годишнина от старта на Формула 1.

"Приоритет за мен е да си осигуря титулярно място за следващия сезон", каза Хюлкенберг пред "Ауто, Мотор унд Шпорт".

"Не искам обаче да бъда прекалено ентусиазиран. Може би във Формула 1 има достатъчно класни пилоти и вече отборите нямат нужда от мен", добави германецът.

"Водя преговори, но това е дълъг процес, а в момента има пренасищане от пилоти. Освен това някои пилоти са много атрактивни от икономическа гледна точка за определени отбори", добави още германецът.

Хюлкенберг влезе във Формула 1 през 2010 година и бе част от най-престижната автомобилна верига до 2019 година, когато Рено отказа да поднови договора му./БТА