Звездата на Мерцедес във Формула 1 Люис Хамилтън се изказа доста критично след петъчните тренировки, предшестващи Гран При на Бахрейн. Британецът в прав текст заяви, че не вижда смисъл от сутрешната сесия, тъй като условията, при които се провежда, с нищо не помагат при подготовката за самото състезание.

Днес първото занимание за деня започна в 14 часа българско време, докато квалификациите в събота и същинският старт в неделя са планирани за 18 часа, когато над „Сахир“ вече се свечерява. Именно заради тази часова разлика възропта Хамилтън, който каза, че карането в обедните горещини не му дава никакво полезно знание, което да приложи в състезателни условия.

„Винаги ми е било странно“, коментира Хамилтън. „Това е най-гадният период от деня, защото е толкова горещо. Температурата на асфалта е 60 градуса. Наистина тази сесия е загуба на време.“

„Това се отразява толкова зле на колата. За нас пилотите не е кой знае какво, но има влияние върху гумите. Ужасно е да караш в такова време, не е забавно. Гумите се топят, а ти се пързаляш без никакво сцепление.“

„Сложете блокче шоколад на пистата и за по-малко минута то ще се втечни. Почти същото става и с гумите. Нищо не научаваме от това, защото във втората тренировка нещата са съвсем различни“, допълни британецът.

Третият старт от сезона във Формула 1 можете да проследите в пряко предаване – както и съботната битка в квалификациите – по каналите на DIEMA XTRA и онлайн чрез GONG PLAY.