Шефът на Ред Бул Рейсинг във Формула 1 Кристиан Хорнер пусна хаплива забележка към Фернандо Алонсо заради намерението на испанеца да се пусне в Индианаполис 500 вместо в Гран При на Монако. Британецът заяви, че от Макларън са действали като луди, за издействат разрешението за своя пилот.

На пресконференцията след днешните свободни тренировки в Бахрейн Хорнер подчерта, че в Макларън са били отчаяни в желанието си да угодят на Алонсо, който неведнъж досега изрази недоволство от качеството на двигателя в болида си.

И Хамилтън като Алонсо, иска в НАСКАР

„На Фернандо му е трудно сега, той преминава през труден период. Зак Браун (шефът на Макларън – б.р.) има проблем, защото трябва да се справя с един депресиран пилот. Опитва се да го мотивира“, заяви Хорнер.

„Тогава му се роди тази идея да го прати в Индианаполис. Той трябва съвсем да е изтрещял, това е най-смахнатото състезание, което съм виждал.“

Тройната корона, която блазни Алонсо

„Не говоря за тестове, те ще го накарат съвсем редовно да седне в колата. Аз лично мисля, че хората там (в Макларън – б.р.) се нуждаят от среща с психиатър. Ние дали бихме пуснали нашите пилоти? Не. Все едно да се сгодиш за приятелката ти, тя да те напусне по средата на годината, а после да се върне. Не ми се струва редно“, добави Хорнер.