С победата си в Гран при на Катар във Формула 1 Люис Хамилтън намали на 8 точки изоставането си от лидера в шампионата Макс Ферстапен, който може да си осигури световната титла още в следващото състезание в Саудитска Арабия.

До края на сезона остават само два старта - в Саудитска Арабия на 5 декември и в Абу Даби на 12 декември. Нидерландецът ще стигне до титла, ако спечели в Джеда и запише най-бърза обиколка, а Хамилтън не завърши по-напред от шестото място.

Британецът обаче държи съдбата си в ръце, защото успех в Саудитска Арабия и в последното състезание в Абу Даби ще му донесат рекордна осма титла във Формула 1, независимо от класирането на Ферстапен.

Босът на "Мерцедес" Тото Волф заяви, че Люис Хамилтън е "напълно в зоната" и добави: "Лъвът се събуди в Бразилия и отново го видяхме в Катар."

Хамилтън коментира, че няма място за отпускане в момента.

"Последните две седмици бяха фантастични. Просто невероятни. Но няма време за празненства. Чувствам се добре след постигнатото в последните две състезания. Трябва да останем концентрирани. Нямам търпение битката да продължи", подчерта британският пилот.