Пилотът на Мерцедес във Формула 1 Люис Хамилтън изрази мнение, че по-горещото време в Бахрейн ще даде превес на конкурентите от Ферари в третия кръг от сезона.

Британецът постигна категорична победа в Гран При на Китай в студени и влажни условия. Тя му помогна да се изравни по точки със Себастиан Фетел от „скудерията“ в класирането, а сега Хамилтън, както и останалите състезатели, ще трябва да се подготвят за драстична промяна в метеорологичните условия. Докато в Шанхай температурите варираха около 12-13 градуса по Целзий, а трасето бе охладено допълнително от дъжда, то на пистата „Сахир“ се очакват пикови стойности от 38 градуса. По тази причина стартът ще се проведе на здрачаване, но въпреки това времето ще е значително по-горещо.

Хамилтън: Това ще е най-оспорваният шампионат във Ф1

„Тъй като това почти винаги е по-топло състезание, Ферари ще се чувства комфортно, тъй като те са по-силни в горещините“, отчете Хамилтън. „За мен и нашата кола условията в Китай бяха доста добри.“

Ферари с язвителен отговор към Райконен

„Когато температурите се почакат, както се видя в първия старт през сезона (Гран При на Австралия – б.р.), нещата не са чак толкова комфортни за нас, поне не още. Трябва да разберем гумите по-добре.“

Първи критики от Мерцедес към Ботас

„Надявам се в Бахрейн събитията да са по-благоприятни. Мисля, че определено ще се представим по-силно, отколкото в Мелбърн. Очаквам Ферари да бъдат много, много бързи в следващото състезание, но има и много прави отсечки, докато ние все още разполагаме с най-добрия двигател и това ще окаже влияние“, добави Хамилтън.