Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън счита 8-те дни на предсезонни тестове в Каталуня за ползотворни. Според британецът отборът е събрал всяка възможна информация за представянето на новия си болид, която би била от полза, щом сезонът стартира.

Както винаги, работните сесии на трасето „Каталуня” бяха разделени в два четири дневни периода, като стартираха в края на февруари. От всички отбори Мерцедес сумарно изпълни най-много обиколки – 1040 поделени между Хамилтън и Валтери Ботас – и навъртя над 4800 километра пробег. Макар че в нито един момент германците не счетоха за нужно да проверят как би изглеждало квалификационното им темпо, то знаците са обнадеждаващи. Състезателните им симулации показаха, че времената им се движат в границите на резулатите, постигани в квалификациите през миналия сезон.

От Мерцедес хвърлиха конкуренцията в рамисли

„Тестовете бяха наистина позитивни”, отчете Хамилтън. „Преминахме през всичко, а надеждността на колата е страхотна. Всички се скъсват от работа и вършат невероятна работа, наистина съм горд от отбора. Доволни сме от информацията, която събрахме.”

„И колата, и пистата са по-бързи в сравнение с миналогодишното състезание тук. В последния си пробег от петък правех обиколка за минута и 19 секунди. Същото беше квалификационното ми темпо от 2017-а.”

Ботас: Със сигурност не сме със секунда пред Ред Бул и Ферари

„Трудно е да се каже къде се намираме спрямо Ред Бул и Ферари. Още не сме напълно наясно и това ще остане така до първото състезание. Считам, че събрахме цялата възможна информация, която беше по силите ни. Така ще разполагаме с най-богатия набор от данни преди откриващото състезание. Подготовката ни беше наистина солидна за времето, с което разполагахме.”

Сезон 2018 във Формула 1 стартира на 25 март с Гран При на Австралия в Мелбърн.