Световният шампион във Формула 1 и настоящ лидер в класирането при пилотите Люис Хамилтън заяви, че през този сезон ще има нов главен конкурент за титлата и това е неговият съотборник в Мерцедес Валтери Ботас.

Петкратните шампиони при конструкторите в последните 5 сезона стартираха 2019 година по невероятен начин, записвайки 5 поредни двойни победи в откриващите 5 старта. Традиционният им опонент Ферари до този момент не е успял да запише успех, а и Себастиан Фетел, и Шарл Льоклер не са имали по-висок финиш от 3-о място. На този фон преднината от 96 точки пред „скудерията” е повече от логична.

„Най-голямата заплаха винаги е човекът, който е най-близък до теб”, заяви 34-годишният Хамилтън. „Имаме солидна преднина пред останалите момчета и макар Ред Бул да подобри двигателя си през този сезон, те все още не са направили кола, която да е по-добра от тази в предходните години. Ферари разполага с добра мощност, но и липси в определени области.”

„Така че този, който е най-близо до теб, става най-голямата заплаха. Особено като се има предвид, че Валтери направи няколко страхотни обиколки. Това е добре за отбора и той напълно заслужава своята позиция в него. Страхотно е да го видим да се представя на едно съвсем ново равнище.”

„Дали Мерцедес може да спечели всичките 21 състезания? Кой знае? Определено не очаквахме да влезем в сезона с 5 победи от 5 старта, което много окуражаващо за всички. Целият отбор продължава да иска много, а това е страхотно да се види. Говорим си за един наистина феноменален колектив. Сред инженерите няма човек, който да демонстрира прекалена самоувереност”, допълни Хамилтън.