Пилотът на Мерцедес във Формула 1 Люис Хамилтън бе изключително щастлив от победата си в Гран При на Канада и не скри този факт на подиума. В блиц интервютата след награждаваните – този път взети от кино легендата сър Патрик Стюарт – британецът изтъкна, че е много сладко да победят Ферари така категорично.

В предния старт – Гран При на Монако – Мерцедес се провали много сериозно и позволи двойна победа на „скудерията”. Сега обаче нещата се обърнаха на 180 градуса, а Люис записа 6-и успех (и трети поред) в Канада, като изостава само на 1 от лидера по този показател Михаел Шумахер.

Самотният рейнджър Хамилтън нямаше стигане в Канада

„Първо започвам с едно голямо „благодаря” към феновете. Всяка година идваме тук, всяка година енергията и публиката са още повече. Всичко расте и сме много щастливи. Пътуваме по целия свят, но посрещането тук е уникално”, заяви Хамилтън.

„Тази писта е много специална за мен. Тук спечелих първата си пол позиция, а по-късно и първата си победа. Сега отново постигам успех благодарение на всички във фабриката и момчетата в отбора. Подобряваме всичко, което не работи. Да „върнем жеста” на Ферари и да ги победим така убедително – това е нещо фантастично. На луната съм!”, възкликна британецът.

Хамилтън като Сена - куфя със знамето на родината

Неговият съотборник Валтери Ботас също бе доволен от второто си място, като джентълменски призна пълното превъзходство, демонстрирано от Хамилтън в Монреал. „Почувствах се много, много добре да бъда тук, на подиума. За пети път се състезавам в Канада и за трети съм на почетната стълбичка. Като отбор имахме нужда от тези точки след тежкото състезание в Монте Карло. Впечатлен съм какво направи отборът за толкова кратък срок, за да се подобрим. Само в рамките на 2 седмици… Много съм горд да бъда част от този отбор”, каза Ботас.

„В началото беше малко трудно зад Ред Бул. После се озовах зад един от автомобилите на Форс Индия, загубихме малко време там. Променихме стратегията, а Люис избра правилните гуми и успя да отвори преднина, след което контролираше състезанието. Аз знаех какво трябва да направя. Просто трябваше да стигна до финала и да спечеля точките. Очакваме с нетърпение старта в Баку”, заключи финландецът.