Пилотът на Мерцедес във Формула 1 Люис Хамилтън демонстрира сериозна подкрепа към своя съотборник Валтери Ботас, чийто договор с тима изтича в края на сезона. Според британеца новопривлеченият му партньор вече е доказал, че заслужава по-дълъг контракт.

Финландецът беше привлечен по спешност още в края на 2016 година, след като Нико Розберг шокиращо се оттегли само дни след спечелването на световната титла. Ботас направи приличен старт в първите си 8 състезания с Мерцедес, в които постигна 1 победа и още в 4 други случая стъпи на подиума.

Мерцедес умишлено държи Ботас под напрежение

Това не променя факта, че германския тим подписа само за година със скандинавеца, което го поставя под известно напрежение да се докаже. Според Хамилтън Ботас вече е постигнал достатъчно, за да се преразгледа случая му.

Ботас: По нищо не отстъпвам на Хамилтън

„Смятам, че в рамките на семейството на Мерцедес той вече заслужи мястото си и може да се помисли за дългосрочно решение”, сподели британецът. „Като цяло считам, че Мерцедес, доколкото съм запознат с моторните спортове, е единственият отбор, който оценява индивидуалностите, които се трудят и в частност пилотите. Валтери заслужи правото и мястото си в нашето семейство, той върши чудесна работа за отбора и ще продължи да израства”, добави 32-годишният Хамилтън.