Шефът на Мерцедес във Формула 1 Тото Волф призна, че ситуацията на Валтери Ботас предвид 1-годишния му договор с отбора не е най-приятната. Австриецът защити решението си да парафира с финландеца само до края на 2017 година, тъй като очаква през следващите 1-2 сезона пазарът на пилоти да бъде много по-динамичен.

Ботас показа, че е наясно с отговорността, която легна на плещите му, щом се обвърза с германския тим. На този етап не е  изключено 27-годишният състезател да продължи с Мерцедес и за по-дълъг срок, но през 2018-а шампион като Фернандо Алонсо ще стане свободен агент, а това е опция, която тимът със сигурност взима под внимание.

Ботас: По нищо не отстъпвам на Люис Хамилтън

„Разбира се, ситуацията не е комфортна за него, защото напрежението е голямо”, обясни Тото Волф. „Когато решихме да отправим оферта до Валтери, той знаеше, че ние ще бъдем търпеливи с  решението си за бъдещето, защото пазарът на пилоти ще бъде по-открит през 2018-а, а също и през 2019-а.”

„Точно по тази причина няма да бързаме, като продължаваме да работим с Валтери. Ще видим как ще се развият нещата. Дотук всеобщото мнение в отбора е, че той върши добра работа.”

Хамилтън с пиперливи думи към Розберг, с Ботас било много по-добре

„Потърсихме Ботас много късно, а сега той кара срещу един от най-добрите пилоти във Формула 1 (визира съотборника му Люис Хамилтън – б.р.). Въпреки всичко той постигна една пол позиция и спечели състезанието в Сочи по много доминиращ начин. Общо взето, неговото представяне на трасето и начинът, по който се интегрира в Мерцедес, са много позитивни”, отчете Волф.