Собственикът на Хаас във Формула 1 – Джийн Хаас очаква от своите момчета да покажат темпо, което отстъпва само с 0,5 секунди спрямо това на Ферари. Според американеца само така отборът му може да бъде конкурентен.

Ферари показа как ръмжи новият двигател за Ф1

През 2017 година Хаас завърши на 8-о място в първенството с 47 точки. Те завършиха на същата позиция и година по-рано в дебютната си кампания. Макар че подобно класиране е сравнително добро за тим, който прави първите си стъпки във Ф1, Хаас не крие амбиции за по-силно представяне. „Изглежда всички ще се представят по-добре”, коментира босът. „Ние идентифицирахме нашите слабости и с Гюнтер (Щайнер, шефа на отбора – б.р.) си поговорихме открито по тази тема в Мексико. Обсъдихме в каква посока ще поемем и как ще станем по-добри.”

Рено се опасява от "плашещи" промени във Ф1

„Не е тайна, че използваме много части на Ферари, така че те ще ни дадат базата. Нуждаем се да бъдем на половин секунда за Ферари, за да бъдем конкурентни.”

„През миналата година не бяхме такива. Бих казал, че тогава бяхме със секунда-секунда и половина по-бавни в сравнение с тях. Като цяло бяхме на около 2 секунди от победителите в квалификациите, така че трябва да стопим много от тази разлика, за да се конкурираме с останалите”, допълни Хаас.