Тимът на Форс Индия може да пропусне предстоящия старт за Гран При на Белгия поради юридически причини, пише Race Fans. Това може да се случи, ако няма яснота относно юридическия статус на отбора.

Преди Гран При на Унгария тимът беше поставен под административно управление, но през август беше постигнато съгласие за продажбата на отбора между временната администрация и консорциум, оглавяван от милиардера Лорънс Строл.

При оформянето на сделката са възниклани юридически въпроси свързани с мажоритарните акционери на Форс Индия, Виджай Малиа и Субрата Рой, за да бъде финализирана сделката между администрацията и Строл трябва да има съгласие на 13 индийски банки-кредитори. Сделката е оформена на основата на продажба на активите на тима, а не на предаването на организацията на новите собственици в сегашния вид.

Това означава, че Форс Индия трябва да участва в надпреварата в качеството си на нов участник. В настоящия момент статусът за участие в надпревари принадлежи на Force India Limited, която няма активи, а консорциумът на Строл притежава всичкото необходимо оборудване и болиди, но няма документ за участие в надпревари. Ако ситуацията не се реши до петък преди старта на свободните тренировки, то Форс Индия може и да не участва в състезанието.

Очаква се и становището на ФИА. Всичко около Гран При на Белгия от петък до неделя може да следите в ефира на DIEMA SPORT и PLAY DIEMA XTRA.