Бившият световен шампион от Формула 1 Жак Вилньов заяви, че ходът на Лоурънс Строл  и неговите съдружници за спасението на Форс Индия на практика че обрече на гибел традиционен отбор като Уилямс, където се състезава синът му Ланс Строл.

В момента бизнесменът оглавява консорциум, който стартира процеса по придобиване на четвъртия по сила тим във Ф1. Форс Индия мина под административно управление преди Гран При на Унгария, но сега финансовата ситуация трябва да се успокои.

Рокадата не оставя съмнение къде ще пилотира Ланс Строл през следващия сезон. Това обаче ще значи и раздяла с основния спонсор на Уилямс – Martini, което със сигурност е предпоставка за бъдещи проблеми.

„Загубата на Лоурънс, но също и на главния спонсор най-вероятно ще се окаже финалния пирон в ковчега на Уилямс”, коментира Вилньов. „Те ще загубят и от ТВ правата, защото се намират на дъното в класирането при конструкторите. Дори платените пилоти не биха харчили парите си там.”

„Форс Индия има по-добра организация от Уилямс. Те преустановиха развитието на тазгодишния си болид просто защото не можеха да си го позволят. Лоурънс винаги се е грижил неговите брандове да просперират. Това е едно от силните му качества. Не успя да го постигне с Уилямс, защото не беше собственик, но сега влиянието му във Форс Индия ще бъде много по-голямо”, добави Вилньов.