Формула 1 може да преразгледа правилата за горната граница на разходите. Предполага се, че шефовете на отборите в световния шампионат настояват регулаторите на спорта да преразгледат аспектите на действащите разпоредби, регулиращи тавана на бюджетите и размера на харчовете, които всеки отбор може да направи.

Таванът на разходите в F1 беше въведен през 2021 г. Неговата цел беше да спре отборите с огромни бюджети доминират в спорта и бързо да наваксват изоставането си.

Миналия месец F1 добави още $1.2 млн. към горната граница на разходите. Причините за това бе свързана с нарастващия календар на световния шампионат и увеличените разходи за транспорт и логистика.

След въвеждането на бюджетния таван в F1 се очакваше намаляване на разликите между отборите. Въпреки това Ред Бул излезе на върха и наложи доминацията си. Отборът от Милтън Кийнс наруши правилата през 2021 г. и бе наказан от ФИА. Наказанието на федерацията обаче не се отразява толкова на екипа, който се намира в собствена лига спрямо всички останали

Има опасения, че по-малките разходи означават, че отборите от F1, които в момента изостават, няма да имат шанс да наваксат загубените позиции и да се върнат в борбата за по-предни позиции.

Според информация на сайта motorsport.com, ФИА може да даде по-голяма свобода на отборите по отношение на капиталовите разходи. По този начин ще им се даде възможност да подобрят критичните съоръжения в своите фабрики и да наваксат изоставането си.