Международната федерация по автомобилизъм (ФИА) прибави трета DRS зона на пистата „Жил Вилньов”, където ще се проведе Гран При на Канада. Това значи, че пилотите от Формула 1 ще имат на разположение ще един сегмент от трасето, където да използват за изпреварвания системата с подвижното задно крило.

Новият DRS участък за уикенда ще бъде между завои №7 и №8. Детекторите за употребата на системата пък ще бъдат разположени в края на завой №5. Другите две зони остават непокътнати – между завои №12 и №13, а също и на старт-финалната права.

За втори път от началото на сезон 2018 ФИА добавя трета DRS зона в състезание. Това се прави като опит да се увеличи броя на изпреварванията, които прогресивно намаляха в последните 4-5 години. Трета DRS зона имаше и в откриващото за годината Гран При на Австралия в Мелбърн. При другите трасета зоните си останаха две, но пък дължините им бяха увеличени.

Състезателният директор на ФИА Чарли Уайтинг заяви, че през 2019-а все повече трасета ще получават трета DRS зона. Промените в аеродинамиката на болидите за следващия сезон ще увеличат значението на подвижното задно крило, като се очаква употребата му да бъде по-ефективна в късите прави. Естествено, съществува и вариантът DRS зоните на някои писти да бъдат съкратени като дистанция.