Четирикратният световен шампион във Формула 1 Себастиан Фетел заяви, че ще бъде търпелив и ще даде време на проекта на  Астън Мартин да се развие.

Новият сезон във Формула 1 започва този уикенд с Гран при на Бахрейн, а 33-годишният Себастиан Фетел започва ново предизвикателство със завърналия се отбор на Астън Мартин, след като прекара последните шест години във Ферари. 

С "черните кончета" Фетел не постигна особено успехи и определено изпитваше сериозни трудности в края на престоя си.

"Трябва да дадеш време на цялото това нещо време. Искам да намеря мястото си в отбора и да видим какво ще стане. Да печеля звучи много амбициозно, но аз съм тук за победи", заяви Фетел, който ще кара заено с Ланс Строл, син на канадския милиардер и собственик на тима Лорънс Строл.

Според директора на Астън Мартин Отмар Сафнауер една от основните задачи пред отбора е да помогне на Фетел да се адаптира.

"Основната ни задача за състезанието през тази седмица е да продължим да помагаме на Себастиан да свиква с тима. Мисля, че в това отношение вече имаме сериозен напредък", коментира Сафнауер.

"Себастиан е доказан шампион и носи манталитет на победител, който е в съзвучие с нашите амбиции и бъдещето на Астън Мартин", добави още Сафнауер.

Фетел има 257 състезания във Формула 1 зад гърба си и 53 победи и според бившия пилот Герхард Бергер той все още има какво да даде на автомобилния спорт.

"Първата му задача трябва да бъде да се завърне на подиума. Той вече е доказал, че е сред най-добрите пилоти за всички времена", коментира пред ДПА Бергер.

Подобно мнение изрази и бившият собственик на Формула 1 Бърни Екълстоун.

"Уверен съм, че сега той се намира в правилни отбор. Това ще му даде условията да видим отново стария Фетел", каза Екълстоун.