Работата в екипа на Астън Мартин бе прекъсвана няколко пъти по време на предсезонните изпитания във Формула 1. Себастиан Фетел сподели, че му се иска да бе направил повече обиколки на пистата Сахир. Същевременно отбеляза, че има напредък с болида AMR21 и ще продължи да учи как се държи колата в първите надпревари от състезателната година.

„Всяка обиколка е жизненоважна на този етап, за да разбереш колата, как да я караш, да установиш разликите между миналото и бъдещето си, ако мога така да се изразя. Има много неща за подобрение – и от моя страна, и от екипа. Още доста трябва да научим по отношение на настройките например. Но всички са в едно и също положение, защото е невъзможно да свършиш абсолютно всичко в рамките на три дни. Мисля, че в първите няколко надпревари – особено за мен – ще са кривата на обучение ще е доста стръмна“, заяви Фетел.

„Не е обаче толкова притеснително. Положението е такова, каквото е и продължаваме да работим нататък. Тестът определено ми помогна да науча какво мога да подобря в себе си като пилот, както и в AMR21. Беше добра тренировка и се вълнувам да продължа да вървя напред с колата", добави още той.