Себастиан Фетел смята, че ще бъде забравен бързо, когато приключи кариерата си във Формула 1, но според него това е нормално в днешния забързан свят. Четирикратният световен шампион започва през сезон 2021 нова глава в кариерата си. Той премина в Астън Мартин, където се работи с големи амбиции, но е необходимо време, за да се постигнат поставените цели.

„Нашият свят винаги гледа напред, което е положително. Не може да стоиш на едно място някъде в миналото. В противен случай още щяхме да говорим за Хуан Мануел Фанджо като за бога на всички пилоти. Според мен той е бил велик, много специален пилот. Но попитайте някой 15-годишен днес кой е Хуан Мануел Фанджо. Не мисля, че би ви отговорил. Това не е някакъв проблем. Имам предвид, че времето просто си върви", заяви Фетел.

„Сигурен съм, че когато се сбогувам с Формула 1, ще бъда забравен бързо и нямам проблем с това. Мисля, че е нормално“, добави още той.

„Затова и не се притеснявам особено да доказвам нещо на хората. Концентрирам се върху това кой е пред мен и върху себе си. Не искам да звуча като егоист или арогантно, но в крайна сметка става дума за мен и отбора. Има хора, които ме подкрепят и са ми дали много през последните 10 години, които бяха до мен независимо от резултатите. Според мен в F1 се живее на скорост не само на пистата, а и по отношение на преценките – те често са базирани на последните ти две класирания. Може да се появиш отникъде и да те обявят за герой след броени добри надпревари. В моя случай може да си спечелил над 50 победи и да те оценяват като средняк. Това е положението в наши дни", каза германецът.