Световният шампион във Формула Люис Хамилтън призна, че третото му място в Гран При на САЩ – което не беше достатъчно, за да си завоюва трофея още в Остин – е било максимумът предвид развитието на състезанието.

Кими Райконен взе първата си победа от над 5 и половина години насам, а неговият съотборник във Ферари Себастиан Фетел завърши на 4-о място, с което интригата около титлата през 2018-а оцеля поне до Гран При на Мексико.

„Големи поздравления за Кими, който свърши страхотна работа без никакви грешки. Направи страхотен старт и успя да извърви целия път”, заяви Хамилтън.

Второто място остана за Макс Ферстапен от Ред Бул, който заслужи аплодисменти, тъй като стартира от незавидното 18-о място.

„Макс също свърши страхотна работа. Той беше на по-подходящи гуми в сравнение с нас в края. Затова изпитахме и трудности. Постигнахме най-доброто, което ни беше по силите. Поне успяхме да направим добро състезание. Ще оставим въпроса за титлата отворен до другия старт.”

„Накрая излязох от бокса, но прозорецът пред мен се беше затворил. Бях твърде много изостанал, че да наваксам. Не знам как нашата стратегия завърши по такъв начин. Имаш много кратък период, в който да правиш бързи обиколки с новите гуми, а ние го пропуснахме. Ферари вдигна скоростта си този уикенд, така че очаквам с нетърпение следващия старт”, заключи Хамилтън.