Пилотът на Ферари Себастиан Фетел отправи упрек към основните си конкуренти във Формула 1 от Мерцедес, като заяви, че е загубил адски много време в Гран При на Испания, докато съперниковият пилот Валтери Ботас го блокирал.

След здрава битка Хамилтън гръмна шампанското в Испания

Фетел успя да направи чудесен старт на надпреварата и съумя да поведе колоната след първия завой, но във финалния етап от състезанието загуби двубоя с Люис Хамилтън. По думите на четирикратния световен шампион той на два пъти е загубил ключов аванс спрямо британеца. Първият случай бе, когато Фетел се оказа заклещен зад временни лидер Ботас, който остана на трасето много по-дълго от предвиденото. Вторият случай бе при финалното спиране в бокса за Хамилтън, точно когато виртуалната кола за сигурност приключваше.

„Не съм щастлив, победата беше по силите ми“, заяви Фетел. „Люис имаше луксът да остане и да избере друг тип гуми. Аз го догонвах и знаех, че те няма да го викнат в бокса. Със своите гуми обаче Валтери вървеше навсякъде по трасето и те го използваха леко, за да ме блокират“, допълни германецът.