Лидерът във временното класиране на Формула 1 Себастиан Фетел показа, че не питае лоши чувства към своя колега от Ред Бул Макс Ферстапен, който го лиши от място на подиума в Гран При на Китай. Заради сблъсъка между двамата в 43-ата обиколка германецът финишира на 8-а позиция и загуби близо половината от аванса си пред Люис Хамилтън (Мерцедес) в класирането.

Ферстапен се извини на Фетел за проваленото му състезание

След края на състезанието, спечелено по невероятен начин от Даниел Рикиардо, Макс отиде и лично се извини на Фетел за инцидента. „Ферстапен дойде веднага след финала. Той осъзна, че допусна грешка. Казах му: „Виж, тези състезания са дълги, а така ти се лиши от място на подиума”, разкри германецът.

Шефът на Ред Бул: Младият Фетел вършеше същите неща като Макс

„Бях късметлия, че успях да продължа. Естествено, този инцидент не беше нужен. Смятам, че и Макс го проумя. Той беше доста спокоен и знаеше, че е оплескал нещата. Хората си задават въпроса дали тук нещата не опират до неговата възраст, но не е така. Той вече натрупа доста състезания.”

„През цялото състезания зад нас събитията бушуваха, а след 41 обиколки е трудно да спреш колата по такъв начин. Случват се такива неща. Оценявам факта, че той ме потърси ведага след края. Казах му, че така се решават подобни неща – лице в лице, а не чрез медиите, които да раздухат историята”, завърши Фетел.