Звездата на Ферари във Формула 1 Себастиан Фетел не очаква промени в динамиката при битката за титлата през 2018 година. Германецът смята, че за трофея отново основно ще спори с действащия световен шампион Люис Хамилтън от Мерцедес.

Ботас: Хамилтън може да бъде победен

По-малко от месец преди началото на шампионата двамата 4-кратни първенци на планетата отново изглеждат като главните фаворити. Интересното е, че Даниел Рикиардо от Ред Бул също предяви претенции към трофея, като предстои да видим дали той и съотборникът му Макс Ферстапен ще разполагат с кола, която да ги постави в подобна позиция. Съотборникът на Хамилтън - Валтери Ботас също се закани, че ще се опита да надвие своя партньор.

Хамилтън: Ботас трябва да бъде по-силен през този сезон

Рикиардо с мераци да бъде съотборник на Люис

„Философията ми е да очаквам най-лошото и да се надявам, че ще бъде по-добре. Дано се представям по най-добрия начин, защото така Мерцедес ще има проблеми и там няма да са доволни”, каза Фетел.

„Според конкуренцията ще бъде същата. Смятам, че Мерцедес е фаворитът и през този сезон, така че ако можем да се доближим до тях – да се доближим много, повече отколкото от през миналата година – ще бъде страхотно. Сезонът е дълъг. Сега сме още месец март и ще има състезания до края на ноември. Така че има доста време до финала”, добави Фетел