Пилотът на Ред Бул Рейсинг във Формула 1 Даниел Рикиардо направи интересно признание. Австралиецът си пожела някой ден да усети какъв е животът като съотборник на действащия световен шампион Люис Хамилтън.

Ситуацията с договора на Рикиардо с австрийците е доста любопитна, защото споразумението изтича в края на календарната година. Той вече изрази намерението си да отложи преговорите, докато преценява дали Ред Бул би имал реален шанс да се бори за титлата през идните години.

Австралиецът се кани да започне петата си кампания като пилот на отбора, чрез която младежка програма премина. През юли той ще навърши 29 години, като през миналата година се пошегува, че се надява да стане световен шампион преди косите му да побелеят.

Мерцедес счита подписа на Хамилтън за подробност

„Би ми харесало в даден момент да изляза срещу Люис като съотборник, без значение в кой тим”, коментира Рикиардо. „Това ще бъде забавно.”

„Хората може и да ме нарекат лъжец за тези думи, но аз обичам да имам по-бърз съотборник. Това е така по две причини: винаги ще изискваш повече от себе си и ще получиш по-реална оценка за това колко всъщност си добър.”

„Избрал съм този спорт, защото обичам да печеля, но да печеля, защото съм най-добрият, а не с късмет или по някакъв друг начин. Ако ще печеля титлата ,искам да го направя, като знам, че съм бил най-силният през този сезон.”

„За да си най-добрият, трябва да се сбориш с най-добрите, а определено имам много силен съотборник в лицето на Макс Ферстапен”, допълни Рикиардо.