Победителят в Гран при на Австралия Себастиан Фетел беше искрен след края на надпреварата и разкри, че е имал късмет с излизането на кола на сигурността при отпадането на Ромен Грожан. Този момент се оказа ключов за успеха му.

"Доста добро състезание за мен, насладих се. Имах късмет с колата за сигурността. Чудесно развитие на събитията, много се радвах, когато се прибирах към бокса в този случай. Опитах се да се справя добре със ситуацията."

"В края на първата обиколка загубих темпо, загубих температура в губите и изостанах от Люис и Кими. Но когато влязох в бокса, ситуацията беше по-добра. Молех се да има кола на сигурността. И видях, че има кола, която спря на завой №4, мисля че беше на Хаас", заяви Фетел и разкри какво още го е владяло като емоция в този момент.

"Като видях тази ситуация, ми се вдигна адреналинът. След това беше важно кога точно ще вляза в бокса. Беше ми много трудно в тази ситуация. Много е трудно да се изпреварва на това трасе, затова знаех, че едва в последните пет обиколки ще мога да се насладя на състезанието", завърши победителят.