Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън (Мерцедес) в момента е разследван от стюардите заради неправомерна маневра спрямо Макс Ферстапен (Ред Бул) по време на втората свободна тренировка преди Гран При на Франция.

 По-малко от две седмици след решението, което отне на Себастиан Фетел (Ферари) победата в Гран При на Канада заради небезопасно връщане на пистата, идентичен инцидент се разигра и на „Пол Рикар”, този път с Хамилтън в главната роля. Британецът загуби контрол над автомобила си в четвъртия завой при един от опитите си за бърза обиколка. Той успя да овладее колата си в зоната за сигурност и после се завърна на нея, попречвайки на Ферстапен да влезе в петия завой, докато холандецът на свой ред правеше бърза обиколка. Ясно се видя, че Хамилтън вдигна ръка в жест на извинение спрямо своя конкурент. Това не попречи на марашалите да се заемат с по-внимателното разглеждане на инцидента.

Във втората свободна тренировка най-добро време постави неговият партньор в Мерцедес Валтери Ботас, докато състезателите на големия конкурент Ферари – Шарл Льоклер и Себастиан Фетел, дадоха съответно трети и четвърти резултат. 


Насладете се на Гран При на Франция, 8-и кръг от сезон 2019 във Формула 1, чрез преките предавания на свободните тренировки, квалификацията и самото състезание – само в ефира на DIEMA SPORT 2 и онлайн на PLAY DIEMA XTRA!