Молбата на Ферари за преразглеждане наказанието на Себастиан Фетел, което той получи в Гран При на Канада и го лиши от победата, беше отхвърлена от Международната федерация по автомобилизъм (ФИА). По този начин лидерът във временното класиране Люис Хамилтън остава с 5 успеха в първите 7 старта за кампанията.

В петък следобед по време на свободните тренировки на „Пол Рикар”, предшестващи Гран При на Франция, спортният директор на Ферари Лоран Меки заяви, че от отбора са представили „поразителни” нови доказателства, които могат да оправдаят тяхното официално искане за повторен преглед на инцидента между Фетел и Хамилтън.

Стюардите обаче решиха, че „черните кончета” не са предложили „значителни и релевантни нови елементи, които не са били налични по време на въпросното състезание”. По този начин опитът на Ферари да отмени 5-секундната санкция на своя пилот пропадна.

От „скудерията” дори се позоваха на анализ от Карун Чандхок пред Sky Sports F1, но и тези доказателства минаха в графата „незначителни”. От ФИА се позоваха на това, че те представляват „личното мнение на трета страна”.


Насладете се на Гран При на Франция, 8-и кръг от сезон 2019 във Формула 1, чрез преките предавания на свободните тренировки, квалификацията и самото състезание – само в ефира на DIEMA SPORT 2 и онлайн на PLAY DIEMA XTRA!