Пилотът на Ферари Себастиан Фетел настоя, че духът на Ферари остава силен, въпреки че основният съперник във Формула 1 – Мерцедес, започна новия сезон с безпрецедентните четири поредни двойни победи.

Четирикратният световен шампион призна, че "Скудерията" е изпитвала затруднения в началните състезания от кампанията, след като изглеждаше добре в предсезонните тестове на пистата в Каталуния.

Въпреки това, той остава позитивен относно предстоящия старт в Испания и вярва, че тимът ще отвърне на предизвикателството. 

"Колата се справи много добре в предсезонните тестове", сподели той пред журналисти.

"След това пристигнахме в Австралия и изпитахме затруднения, като четирите ни старта бяха на приливи и отливи. Вътрешно в себе си, всички знаем, че колата е силна. И духът ни е на същото ниво, ако не и по-добре в сравнение с миналата година", добави Фетел.

"В добра форма сме и сме уверени за предстоящото Гран При и подобренията, които направихме. Този уикенд ще бъде интересен за нас, защото имаме добро усещане тук неотдавна. Уверен съм, че ако достигнем до нивото, на което сме способни, ще бъдем много конкурентни на останалите", завърши германският пилот на Ферари. Гран При на Испания стартира в петък със свободните тренировки и ще продължи в събота и неделя, а вие може да гледате всичко около надпреварата пряко в ефира на DIEMA SPORT и PLAY DIEMA EXTRA.