Звездата на Ферари във Формула 1 Себастиан Фетел призна, че не е бил много далеч от това да изпусне спечелването на пол-позицията в съботната квалификация за Гран При на Бахрейн.

За всички беше видно, че 30-годишният германец допусна грешка в първи си опит за бърза обиколка по време на третата заключителна част от битката за позиции. В крайна сметка четирикратният световен шампион се реваншира и постигна резултат от 1:27,958, с който изпревари с малко своя съотборник Кими Райконен.

Не пропускайте днес от 18,10 часа вторият кръг за сезона във Формула 1 - Гран При на Бахрейн - в ефира на DIEMA SPORT, а също и онлайн на GONG PLAY и PLAY DIEMA XTRA!

„Беше доста напрегнато”, анализира Фетел, на когото му предстои да запише юбилеен старт №200 в кариерата. „Имах добро чувство за първия си пробег в Q3, но провалих всичко още във финалния завой, така че бях щастливец, задето получих възможност да направя още втори опит.”

Мерцедес иска помощ с гумите, другите - на нож

„В него вече се справих чисто с последния завой, минах далеч  от бордюрите, а после ми остана да видя какво сториха останалите. Колата се държа отлично през целия уикенд. Когато болидът прави това, което искаш от него, е удоволствие да пилотираш, иначе в обратния случай се получава истинска битка.”

„От петък до събота работата на колата се подобри, затова съм много доволен”, добави Фетел, който използва нова контролна електроника след проблемите във финалната свободна тренировка.

„Чувствам се добре, но предстои дълго състезание и е трудно да накараш гумите да издържат много време на пистата. Колата ни е бърза, а обикновено това е от полза”, заключи пилотът.