Пилотът на Ред Бул Рейсинг Макс Ферстапен не изпадна в излишна еуфория след историческата си първа полпозиция в кариерата в квалификацията за Гран При на Унгария. 21-годишният състезател наблегна на факта, че самото състезание предстои утре и едва след неговия край ще бъде подходящо за равносметки.

Ферстапен стана 100-ият пилот от Формула 1, който успява да спечели полпозишън, а ако сезон 2019 дотук ни научи на нещо, то е, че стартирането от първа позиция съвсем не е гаранция за победа. Само в 2 от 11-те старта победителят в квалификацията оставаше на най-високото стъпало и в неделния ден (Валтери Ботас в Азербайджан и Люис Хамилтън във Франция).

„Това е нещо невероятно! До този момент действително ми липсваше победа в квалификация”, коментира Ферстапен, който иначе има 7 Гран При победи. „Колата я чувствах добре през целия уикенд. Знам, че винаги ще е много оспорвано в квалификациите, радвам се, че успяхме да победим.  Голямо благодаря на отбора, колата беше чудесна през цялото време.”

„Много съм щастлив с днешния резултат, но все още предстои цяло състезание. То е най-важното в крайна сметка. Много важна беше победата в квалификацията днес. Чудесен резултат и за самия отбор”, завърши Ферстапен.