Пилотът на Ред Бул Рейсинг във Формула 1 Макс Ферстапен заяви, че в никакъв случай тимът не заблуждава обществеността, че през следващия сезон ще направи крачка напред, преминавайки към двигателите на Хонда.

Японският автомобилен производител показва всички признаци, че най-сетне е на верния път след трите ужасяващи години сътрудничество с Макларън, когато всички критики се трупаха на сметката на азиатците. Резултатите на Торо Росо, който към момента единствен ползва двигателите, са силно обнадеждаващи, затова от Ред Бул решиха да сложат край на дългогодишното партньорство с Рено след края на настоящия сезон.

От лагера на австрийците вече се чуха доста позитивни отзиви за качествата на Хонда, а Ферстапен увери, че получените данни са напълно достоверни. „Числата казват всичко. Ние не лъжем, няма смисъл да казваме на света нещо, което не е вярно”, заяви Ферстапен.

„Всичко зависи от това в каква степен и останалите отбори ще се подобрят. Нека изкачаме и да видим. Аз съм реалист. Мисля, че в началото ще отстъпваме по отношение на мощността, но определено ще сме по-добре, отколкото сме сега”, добави холандецът.

„Със сигурност ще сме по-близо до върха. Дали ще е достатъчно? Не бих могъл да кажа сега. Ще се опитаме да постигнем възможно най-добрите резултати и поне в първите състезания да не губим прекалено много точки.”

„Мисля, че вече ще мога да се боря за титли. Почти съм завършил своя четвърти сезон, докато Люис Хамилтън, например, се бореше за титлата още в своя първи. Ако ви попитам дали вие сте готови, няма как да сте сигурни. Дали Люис е бил готов? Може би да, може би не”, каза още Ферстапен.