Петкратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън заяви, че за 2019 година трябва още повече да повиши нивото в представянията си, а като основна причина за това посочи двамата най-обещаващи пилоти на пистата – Макс Ферстапен и Шарл Льоклер.

33-годишният британец завоюва тазгодишната титла 2 старта преди края и попълни компанията на Михаел Шумахер и Хуан Мануел Фанджо, които са другите двама с поне по пет титли. За втори пореден сезон Хамилтън се справи със съпротивата на Себастиан Фетел и Ферари, като се очаква и догодина дуелът да бъде между двамата.

В същото време обаче Ферстапен зад волана на своя Ред Бул демонстрира значително по-зрял и все така агресивен стил на пилотиране. Льоклер от своя страна успя да постигне няколко чудовищни резултати с крайно неконкурентния автомобил на Заубер, но от следващия сезон ще партнира на Фетел във Ферари.

„Дотук в моя живот това е върхът на моята кариера откъм личното ми представяне, но винаги има области, които търпят подобрение”, заяви Хамилтън пред crash.net.

„Определено в края на годината ще направим анализ на сезона и има къде да се вгледаме. Не спечелихме всичките състезания до едно. Имаше и грешки в началото на годината, така че има какво да се подобрява.”

„Това е нещото, което очаквам и от себе си. Трябва да поработя през зимата, за да придобия леко променен подход. Ще трябва да бръкна надълбоко, като се има предвид какви хлапета се появяват. Льоклер във Ферари ще бъде жаден да се докаже, разполагате и с Макс, чийто апетит не стихва. Трябва да се уверя, че все още ще бъда в пикова кондиция”, добави още Хамилтън.

Льоклер отбеляза 33 точки в дебютния си сезон и помогна значително на Заубер да подобри класирането си при конструкторите (към момента 8-а позиция). Монегаскът заяви, че за него е чест да бъде посочен като конкурент лично от световния шампион. „Определено е чест да чуя такива думи от Люис. Той е невероятен пилот. Гледал съм го доста през последните години преди да стана част от Формула 1. Ще се опитам да дам всичко, което мога, през следващата година, но определено няма да ми бъде лесно. Люис е много опитен, направо е невероятен”, каза Льоклер.