Отборът на Ферари във Формула 1 се раздели с Лоренцо Саси, който бе главени инженер на двигателя. Макар че от тима все още не са потвърдили за рокадата, тя е сигурна, предадоха медии със свои източници в „скудерията”.

Засега от Маранело отказват да коментират ситуацията. Според вестника „Ил Джорнале” ходът е предизвикан чрез директна интервенция от президента Серджо Маркионе. Все още не е ясно дали Саси напуска компанията изцяло или само е лишен от досегашната си длъжност.

Едно извинение и ФИА се смили над Себастиан Фетел

Вътрешните източници съобщават, че Саси е напуснал отбора в последните няколко дни, а всичко е довело до голям шок в редиците на отбора, защото „черните кончета” отбелязаха сериозен прогрес с двигателите си през този сезон. Себастиан Фетел води в първенството с 14 точки преднина пред Люис Хамилтън от Мерцедес след 8 изминали състезания. Това е достатъчно доказателство, че възможностите на двата задвижващи блока вече са много близки.

Лауда: Хамилтън напира за нов договор с Мерцедес

Освобождаването на Саси се случи тъкмо преди слуховете, че Ферари ще достави подобрен двигател за Гран При на Великобритания. Ъпгрейдите ще внесат някои технически иновации, а идеята да дадат сериозен тласък на отбора.