Почетният президент на Мерцедес във Формула 1 Ники Лауда също отхвърли по категоричен начин историите, че Люис Хамилтън би могъл да се оттегли от спорта в края на сезона. От думите на австриеца стана ясно, че това не само не е възможно, но и самият пилот демонстрира инициатива да подпише нов договор с отбора.

Благодарение невероятните болиди, които германският тим произведе през последните 3 години, Хамилтън спечели 2 световни титли в този период и през 2016-а до последно водеше битка за трофея със своя съотборник Нико Розберг. Наскоро 32-годишният британец трябваше да опровергава собствено изказване в интервю по-рано през годината, където бе намекнал, че би могъл да последва примера на Розберг и да се оттегли сравнително рано.

Хамилтън: Алчен съм, искам да имам повече титли от Фетел

Лауда също потвърди, че подобна идея не се върти в главата на трикратния световен шампион. „Той остава, разбира се, защото има договор”, каза австриецът. „Той не е Нико Розберг.”

Хамилтън: Фетел се опозори

Контрактът на Хамилтън с Мерцедес е до края на 2018 година, но явно вече има наченки на преговори за удължаването му. „Люис вече дискутира продължаване на споразумението си с нас. Той сам поиска това. Силно мотивиран е, каквито сме и ние, макар че преговорите реално още не са започнали. Най-откровено трябва да кажа, че изпитвам огромно уважение към него. От началото на сезона той демонстрира боен дух, намира се в отлично физическо състояние, а резултатите му стават все по-добри с всяко изминало състезание”, допълни Лауда.