Отборът на Ферари във Формула 1 е намерил начин да подобри мощността на двигателя си преди старта на сезона с Гран При на Австралия. Британското списание „Аутоспорт” твърди, че от скудерията са отключили допълнителни 10 конски сили.

Люис: Червеното ми е любимият цвят, но Ферари не може да има всичко

Колкото и минимално да изглежда подобрението, в неравната дотук битка с Мерцедес „черните кончета” имат нужда да оползотворят всички възможности, които биха им позволили да догонят шампионите при конструкторите от последните 4 години. Първоначалната цел на Ферари бе да разполага с двигател, който най-малкото има същата мощност като миналогодишния.

Новият болид на Мерцедес с над 1000 коня под капака?!

Една от задачите пред техническия директор Корадо Йоти бе да подобри представянето на задвижващия блок при ниските и средни скорости. В тази връзка бяха разработени доста нови елеминти, в това число и по-лек турбочарджър.

Със следващите спецификации, разрешени от правилника, Ферари ще опита да постигне по-значителни подобрения, ала това ще се случи по-нататък в сезона. По силата на новите регулации всеки състезател вече има правото на 3 двигателя през 2018, докато през миналата година лимитът беше с 2 броя по-висок.

Сезон 2018 във Формула 1 стартира с Гран При на Австралия на 25 март. Не пропускай нищо от първото състезание за годината чрез DIEMA SPORT 2GONG PLAY и PLAY DIEMA XTRA.