Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън демонстрира закачливо чувство за хумор, докато чака да подпише своя нов договор с Мерцедес.  Британецът подкачи основния конкурент Ферари с думите, че червеното е неговият любим цвят, но се чувства повече от комфортно в германския тим.

Плейбоят Хамилтън качи на капака топмодел №1

Подновяването договора на британеца изглежда досадна подробност, като шефът на Мерцедес Тото Волф увери, че всичко ще приключи съвсем скоро. 32-годишният Хамилтън по-рано на свой ред добави, че ще подпише новия контракт в най-удачния за подобен ход момент.

„Започнахме разговорите на тази тема, но сега тя изобщо не попада сред приоритетите ми”, коментира Хамилтън. „Искам да продължа да се състезавам, така че в даден момент ще подновя споразумението. Това обаче няма да се случи, когато някой друг ми нарежда. Ще подпиша, когато всичко е готово.”

Фетел: Съревнованието с Хамилтън не е нищо специално

„Червеното е любимият ми цвят, но съм си добре там, където съм в момент. Лоялността е ценност, която научих от своя баща. Сменял съм отборите само два пъти в моята кариера, така че не съм от този тип пилоти, които скачат наляво-надясно.”

„Дали съм получавал оферта от Ферари? Да, но не те могат да си позволят да имат всички пилоти, които им харесват. Казвам това като огромен фен на Ферари. Те са фантастичен отбор и е страхотно удоволствие да се боря срещу тях”, добави Хамилтън.

Сезон 2018 във Формула 1 стартира с Гран При на Австралия на 25 март. Не пропускай нищо от първото състезание за годината чрез DIEMA SPORT 2GONG PLAY и PLAY DIEMA XTRA.