Флавио Бираторе не смята, че Скудерия Ферари е способен да пребори Мерцедес през тази кампания и да триумфира с титлата във Формула 1. Експерти и критици твърдят, че „черните кончета” ще се поправят с грешките си от Австралия и още по време на ГП на Бахрейн ще запишат добро класиране, ала ексцентричният експрезидент на Рено не счита, че Ферари е способен да свали Мерцедес от трона.

„Тази година ще бъде тежка за Ферари. Нищо не се е променило кой знае колко от миналата година. Имаха три месеца да се подготвят през зимната пауза, но хич не са скъсили разликата с Люис Хамилтън и Валтери Ботас”, акцентира Бриаторе.

Италианският бос счита, че Мерцедес отново е топфаворитът за триумф през сезон 2019-а година.

„Мерцедес става все по-силен, а единствената въпросителна е кой ще триумфира между Хамилтън и Ботас. За да ги победят, Ферари трябва да скъсят 8, 9 десети. Потвърждавам, че Мерцедес ще продължи да доминира. Да, истина е, че надпреварата в Мелбърн е нетипична, но ако си силен, си такъв навсякъде. Когато стартираш с извиненията от първото състезание, значи има проблем”, констатира Флавио Бриаторе.

Запитан къде Ферари не работи добре, той довери: „Много неща куцат и трябва да работят здраво. Сега имаме повече шампионат на гумите, отколкото на пилотите. Формула 1 е толкова технологичен спорт, че чуваме коментаторите да говорят само за гумите, гумите, гумите, повече от гладиаторските битки между пилотите”, завърши някогашния президент на Рено.