Пилотът на Мерцедес във Формула 1 Валтери Ботас призна, че се е лишил най-малко от второ място в Гран При на Китай заради наивната грешка, която допусна още в началото на надпреварата.

Финландецът се издъни доста сериозно в Шанхай, като в 8-ата обиколка малко преди прибирането на колата за сигурност се завъртя в мокър участък от пистата и се срина до 12-ата позиция. Предвид факта, че той потегли от 3-а стартова позиция, Мерцедес очакваше много повече от 6-ото място, с което в крайна сметка се задоволи.

Първи критики от Мерцедес към Ботас

„Определено имах шанс да се боря за първото или второто място“, коментира бившият ас на Уилямс. „Смятам, че бяхме малко по-бързи от Ферари, така че подобно класиране беше по силите ми.“

„По-добре разбрахме гумите от конкурентите си, макар че и условията бяха доста различни. Определено се извинявам на всички за грешката. Тя беше глупава, аматьорска. Предполагам, че такива неща се случват, но си е доста гадничко, когато се случи на теб.“

„Главното е да не я допускам отново. Радвам се, че състезанието в Бахрейн е само седмица по-късно. Най-лошото в момента е, ако не престана да мисля за нея. Трябва да намеря начин да предотвратя такива неща за в бъдеще“, допълни Ботас.