Световният шампион във Формула 1 за 2016 година Нико Розберг призна,че е имал разговор със своя наследник в Мерцедес Валтери Ботас, с когото са си поговорили за това как да се справи със съпротивата на своя съотборник Люис Хамилтън.

Розберг се поздрави с титлата в последното състезание за миналата година – Гран При на Абу Даби – и 5 дни по-късно изненада Мерцедес с оттеглянето си от спорта. Това доведе до известна паника в отбора, който все пак реагира и доведе Ботас от Уилямс.

Финландецът подписа само за 1 година с германския тим, което говори, че ще е важно как ще представи през настоящата кампания. А Розберг е един от едва двамата пилоти, успели да надвият Хамилтън в рамките на цял сезон (другият е също оттеглилият се Дженсън Бътън).

„Да, Валтери наистина поиска да седнем и да си поговорим. Аз с удоволствие ще направя това“, коментира Розберг. „Аз обаче няма да му дам никакви съвет или пък да издам тайните на Люис, макар че познавам Хамилтън доста добре. Смятам да остана неутрален“, допълни германецът.