Новият пилот на Мерцедес във Формула 1 Валтери Ботас не очаква да има проблеми в партньорството си с Люис Хамилтън.

Финландецът в понеделник официално премина от Уилямс при шампионите, за да замени оттеглилия се от спорта Нико Розберг. Германецът беше доста близък с Хамилтън преди да станат съотборници, а впоследствие взаимоотношенията им силно се влошиха заради противопоставянето им на пистата.

27-годишният Ботас ще бъде вторият финландец, който ще си партнира с Хамилтън във Формула 1 след Хейки Ковалайнен в Макларън. „Люис ще бъде страхотен източник на информация, всички са наясно колко добър е. Той е невероятен пилот“, каза Ботас, чийто договор е за 1+1 години.

„Сигурен съм, че можем да се сработим като двойка. Убеден съм, че можем да бъдем добър екип.“

„Не го познавам така добре все още, но очаквам с нетърпение да се опознаем. Няма проблеми помежду ни. Сигурен съм, че можем да работим рамо до рамо, да се предизвикваме на пистата и да се състезаваме честно, но и много, много здраво. Така ще помогнем и на отбора да върви напред“, каза Ботас.

„Моята е цел е още от първото състезание да се представя колкото се може по-силно с тази кола, да извадя всичко от нея. Зная, че съм способен. Уверен съм, че ще бъдем много близки с Люис“, добави още скандинавецът.