Победителят в последното състезание за сезона във Формула 1 Валтери Ботас беше много щастлив след успеха си. Той сподели и благодарността си към всички, които са му помогнали за силния сезон. 

"Много важна победа за мен. След много трудна втора половина на сезона работехме много сериозно, за да се получат нещата така, както трябва. Този уикенд се случи точно това и спечелихме и квалификацията, и състезанието." 

"Много съм доволен, няма как да съм по-щастлив в края на сезона. Поздравления за Люис за титлата, поздравления и за Себастиан за второто място. Аз завърших трети, но се надявам догодина да се представя по-добре." 

"Следях внимателно темпото и контролирах всичко по състезанието. Когато затварях един от по-бавните състезатели, допуснах предно колело да ми блокира, но всичко се нареди добре после и си върнах разликата. Благодаря на всички за всичко, което свършиха." 

"Ние финландците не показваме много емоции, но това не означава, че нямаме такива. Много съм щастлив, получих огромна подкрепа, не мога да го покажа, но наистина го усещам и благодаря за което", заяви Ботас.